memang betulpunn
Monday, November 7, 2011 | 2:14 PM | 0 comments




okay pernah dengar tak kes-2 di bawah?

KES 1
......................................................................................................

girl1: eh kaw nih kan, asek nak keluar dgn bf kaw je.

girl2: alah, bila lagi nak hang dengan bf, mase mcm nih jela

girl1: untunglahhh ade bf kannn, kawan pun lupaaa.

girl2:  -__- " memang untung punnnnn*.
......................................................................................................


okay, girls girls out there, mesti pernah experienced bnde nih kann.

itu adalah kerana, dlm kajian yang dilakukan kebanyakkannya berpendapat bahawa in a relationship, kebanyakkan nya perempuan yang lebih komited terhadap sesuatu perhubungan itu.

korang mesti pernah dengar kan?

yepp, setuju sangat, fey rase sebab memang dlm hubungan,  kebanyakan hal penting, perempuan yg lebih banyak igt, example, peristiwa penting sperti, mcm mana korang boleh kenal, mcm mana korang kapel, tarikh ulang tahun korang, tarikh lahir bf korang dan lain2.

bagi sesetengah perempuan, bf lah orang yang paling penting selepas mak dan ayah. tapi lelaki? lelaki memang lebih pentingkan kawan drpd gf mereka sendiri. tak percaya???


KES 2
......................................................................................................

awek: you, esok mlm free tak? i nak tengok movie.

balak: alah you, sorry, i dah janji dengan kawan i nak tolong die buat esaimen.

awek: hurm,takpelah, its okay.

balak: ;)
......................................................................................................

okayyy, nampak sangat kan balak die tuh lagi pentingkan kawan? well maybe betul balak die dah janji, and a promise must be fulfilled. but, kalau kawan balak dia tuh perempuan???

okay, kat sini ape yang fey nak cakap, wahai lelaki2 sekalian, sumpah kami perempuan tak kesah kalau boyfriend kami keluar lepak dengan kawan-2 lelaki korang, di tekan kan di sini, YANG LELAKI, and bagi YANG PEREMPUAN pun kami TAK KESAHHHH, asalkan TAK LEBIHHH.

tapi kadang-2 ade jugak insecurity kat hati nih kan, yelah, mana tak risau kalau balak sendiri ber"I" dan "YOU" dengan perempuan yang balak korang kate KAWAN JER, risau kann.

but itulah penting nye TRUST kat dlm hubungan kan, sebab tuh fey belajar INTERPERSONAL COM. hehe, sape yang nak tahu lebih lanjut, boleh lahh belajar course masscom. :p

okayy, bukan nak cerita about masscom, tapi about TRUST, yea, trust sangat penting dalam hubungan, kalau takde TRUST, ape pun tak jadi tapi kalau percaya sangat pun tak boleh. err, so mcm mana tuh? yang penting TRUST and COMMITMENT. 




Nak tahu lebih lanjut tentang LELAKI GATAL MEMANG TAK LUPA KAWAN click SINI


Labels:


Older Post | Newer Post

Hello, Readers! Welcome To My AWESOME Blog. Leave Your BigFoot Here. And Enjoy The Song! ;D

+FOLLOW | DASHBOARD

Entries
About
Links
Goodies