Di tag oleh Cik Puan Muda Umi?? homaigaddd!
Sunday, October 30, 2011 | 4:26 AM | 0 comments


Seriously, ini ada lah kali pertama fey di tag.
sebenarnye tak tahu pun game-game tag nih, tahu pun sebab Cik Puan Muda Umi yg tag.
barulah fey tahu, *gulppp, ntah ape lahhh fey nak jawab nihhh....


-----------------------------------------------------------------------------------
THE RULES

1- Post this rules

2- Write 11 things about yourself

3- Answer the question the tagger set for you

4- Create 11 new question for the people who you tagged to answer

5- Choose 11 blogger to tag and link them on the post

6- NO TAG BACK :p
--------------------------------------------------------------------------------------------------

11 PERKARA YANG ANDA PERLU TAHU MENGENAI CIK FEY :

1. seorang yang sangat comel! :p

2. suka tengok cermin lama2. *mestilah nak kena tgok, penampilan kena jaga. ececehhh~

3. sangat suka masakan emak. YUMMY!~

4. pernah menangis di dewan makan Laksamana UITM sebab daging masak merah die tak sama mcm yg emak masak.

5. lambat masuk belajar 3 sem. fuhhhh~ lama kann,

6. seorang yg pemalu, tapi bila dengan kawan2 rapat, tak tahu malu langsung! :p

7. tak suka shopping, sangat2! -___-

8. sangat setia dlm percintaan, tapi mudah jatuh cinta kat orang.*macam mna tuhhhh?

9. lepas kahwin nanti, tak nak kerja, nak duduk rumah jadi isteri yg disayangi. *padahal malas kerja~

10. bertekad nak belajar menjahit, nanti boleh jahit baju2 yg cool, sendiri boleh jadi model! *haha, berangan!

11. dah ada nama2 anak, semua dah catat dlm buku notes taww. *okayy, fey memang suka berangan. fav past time tawwwww! hohoho!



11 SOALAN YANG FEY KENA JAWAB:


[1] Apa nama manja korang?
  - emak / family = ira / ya / cuya *ade 3 jeee, tak banyak mcm korang.:p
 - kawan2 = zafirah / fiera / feyra / fey / fya. *haaaa, bukan main banyak lagi kan!
 - my KH ♥ = sayang / baby/ honey / my dear / you. *tak stick, huhu. 


[2] Ada boyfren/girlrfen belum?kalau ada,kongsi la nama empunya diri yang bertuah itu
 - ade lahhhhhh, mestilah ade, tipu lah kalau tak ade, hee, orang bertuah tuh adalahhh~ 
 - KHAIRUL MUSTADZA HANNAFI BIN AZAHAR.
 - I ♥ HIM so much! mwahhh mwahhh!!!~


[3]Selalu tak tipu mak ayah?tak kira lah atas sebab apa pun
 - tengok keadaan, kalau tipu tuh demi kebaikan, kenalah jugak tipu. huhuhu~


[4]Start couple time umor bapa?
 - first couple masa form 3, haha, kenal2 melalui sms, tapi tak lama pun, seminggu jaaa. *bosannnn~


[5]Apa akan jadi kat korang 10tahun akan datang?
 - kaya raya memang tak hingat punya lahhhh! *tengok tuu, berangan lagiii~
 - isteri yg amat disayangi suaminya. *awww, so sweeeeeeet!~
 - mempunyai anak yg sangat comel! *rupa comel tuh mestilah ikut mother die kan.
 - mempunyai keluarga yang bahagia. *mesti ada, kalau tak tak lengkap hidup nihhhh.
 - sihat sejahtera dan hidup bahagia buat selama-lamanyaaaa. *ala2 fairytale gituuuu~


[6]Korang rasa-rasa siapa akan jadi Perdana Menteri Malaysia selepas Dato' Seri Najib Razak?HAHA
 - sangat tak minat politik, tapi asalkan bukan Najib lagiiii!!! Sape2 pun takpelahhhhhhhhhhhhh~


[7]Agak-agak Lisa Surihani dengan Yusri KRU jadik kawin tak nanti?
 - hahaha, Lisa and Yusry???? sangat tak sesuaiiiiiiiii! tak kahwin agaknyaaa.
 - Lisa tuh tak payah kahwin lahhh, rasenya tak ada lagi artis lelaki Malaysia yg sesuai untuk dia.
 - kalau Lisa nak kahwin pun, jgn lah ambik artis. -________-
 - pesanan kepada Lisa = sape pun yg Lisa kahwin nanti, harap Lisa bahagia, sayangggg Lisa!!! 


[8]Korang selalu tak gaduh ngan kakak/abang/adik korang?selalu sebab apa gaduh?
 - kadang2 jeee, mcm berebut bantal, gaduh nak tengok telebi. hehe. mcm tuh lahh.


[9]Apa pendapat korang mengenai Datin Seri Rosmah Mansur?HAHA
- errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, no komennnn, act, sangat tak minat. -_______-"


[10]Korang suka bola sepak tak?team mana korang minat?
 - Arsenal and Chelsea! woot wooot!!!


[11]Boleh tak korang selalu-selalu singah blog aku?hihihihihi:p
 - of course lahhh, boleh saje, tapi tgok kelapangan yea 


11 SOALAN UNTUK ORANG YANG FEY TAG:


[1] Dalam berkawan, korang pilih rupa ke atau hati dorang?

[2] Perangai buruk ape yg korang tak suka dlm seseorang tuh?

[3] Kalau boy / girl korang ramai kawan perempuan/lelaki(berlawanan jenis), korang jeles tak? Apa tindakan korang? (kalau korang takde girl/boy, buat2 macam ade je lahh)

[4] Kepada yang girls, korang suka tak pkai make-up? And kepada boys, korang suke tak perempuan make-up?

[5] Ciri2 yg korang nak ada dlm bakal suami / isteri korang?

[6] Pada usia berapakah korang rase korang dah patut / akan berkahwin?

[7] Apa cita2 korang mase kecik2 dulu dan sekarang? Fey dulu masa kecik2 nak jadi pakar kaji bintang, * scientist lah kunun nyeeeee~


[8] Ape keistimewaan diri korang yg korang rase org lain tak mampu buat / tak ade? haaaaa! jawabbb!


[9] Korang dah follow blog fey ke belum? Kenapa korang follow blog Fey??? Layout blog okay tak??? Entry oke?


[10] Korang puas hati tak dengan soalan2 Fey nih???


[11] Berapa lama masa yg korang ambil untuk jawab soalan nih semua and post entry nih? hehe.




*p/s: soalan2 random random, sila jawab, jgn tak jawab. :p



SEBELAS ORANG YANG SAYA NAK TAG:


satu: CahComel

dua: Eri Nono


empat: Emma Lalink~




lapan: Zeyta

sembilan: Naz Si Comel

sepuluh: Khairil Adri

sebelas: Sis Eiyanz



kalau sudi jawab soalan fey nih, jawablahh
kalau taknak jawab, takleh lah nak paksa pulak kannn. :)




XOXO

Labels:


Older Post | Newer Post

Hello, Readers! Welcome To My AWESOME Blog. Leave Your BigFoot Here. And Enjoy The Song! ;D

+FOLLOW | DASHBOARD

Entries
About
Links
Goodies