MASS COM? Ape tuh?
Sunday, July 31, 2011 | 3:13 AM | 0 comments

haaa, ini yang nak aku cerita, aku sekarang memanglah study mass comm kat UiTM, tapi kan mase aku mula2 dapat tawaran untuk belajar bidang ni, aku tak tahu pun ape itu MASS COM.




 Lepas tuh aku pun buat lah research mengenai bidang yang aku dapat ni, well rupa2 nya Mass com atau pun komunikasi dan media nih ni ade banyak cabang die, example, journalism, broadcasting, PR, management, dan banyak lagi lah, tapi aku still buntu kerja ape yang aku boleh buat nanti, sebab tuh terfikir nk cari kerja yg mcm mna aku boleh buat nnt, nih yang aku jumpa. 




Sesetengah kerjaya profesional yang membabitkan komunikasi khalayak.
  • Journalism
  • Filem dan Television
  • Hubungan Awam
  • Penulisan Kreatif dan Profesional
  • Kajian Internet
  • Kajian Media
  • Penyiaran
  • Komunikasi Multimedia
  • Pengiklanan
  • Penulisan Skrip
  • Screenplay
  • Penyunting
  • Copywriting
  • Kerjaya MASS COM
Selain itu mereka boleh mencebur dalam mass media atau dalam agensi kerajaan dan swasta, yang terbabit dengan pengurusan media, perancangan, dan promosi. Disebabkan kursus MASS COM merangkumi bidang kemahiran dan kepakaran yang luas, digabung dengan pengetahuan pratikal, mereka mampu menyesuaikan diri dalam persekitaran kerja yang bertukar dengan pantas.


Tapi bukan nih yang aku cari, maybe sebenarnya aku memang tak minat mass com nih, sebenar nya cita2 aku nak jadi photographer. huhuhu, or multimedia. kan best kerja dengan komputer, alih2 dpt plak mass com, mass com nih kerja dia kena deal dengan orang, haishhh. 
Tak suka. =.=

Labels:


Older Post | Newer Post

Hello, Readers! Welcome To My AWESOME Blog. Leave Your BigFoot Here. And Enjoy The Song! ;D

+FOLLOW | DASHBOARD

Entries
About
Links
Goodies